donderdag 30 november 2017

NOG 1 KEER SLAPEN .... !

Morgen is het zover ! Na nog één nachtje slapen komen sinterklaas en zwarte piet op bezoek naar onze school ! De leerlingen van klas C zorgden ervoor dat de sint morgenochtend een verfrissend bad kan nemen met allerlei heerlijk geurend zeepjes, ook de scheermesjes enzo liggen al klaar ! De sint op en top in orde zijn morgenochtend ! 



Vanmiddag maakten we met Floor, de dochter van juf Mieke van klas A, overheerlijk speculaaskoekjes. Eerst werd er gewikt en gewogen ! We mochten de ingrediënten één voor één in onze groepjes afwegen. Eerst kwam de bruine suiker aan de beurt, 200 gr. Bij de suiker voegden we 20 ml. water toe, en ook een gram of 4 kaneel. Na de kaneel was het de beurt aan de boter. We wogen 160 gr. boter af en dit in kleine stukjes. Na de boter was de bloem aan de beurt. 320 gr. Als alles in de kom was, gingen we aan het werk. Eerst moest alles tot één deeg gekneed worden. Daarna kreeg iedereen een bol deeg. Die deegbol mochten de kinderen platdrukken of met de deegrol uitrollen. En dan was het supertof, want we mochten figuurtjes uitsteken. We werkten dat het een lieve lust was. Terwijl de koekjes aan het bakken waren, 1 kwartier aan 235 graden, oefenden we ons dansje voor het sinterklaasfeest van morgen. En dan was het smullen. Een ongelooflijk leuke maar drukke namiddag.



































Geen opmerkingen:

Een reactie posten

schoolreis

 Gisteren was het de grote topdag ! Een heel leuk moment om samen met de hele klas te doen !  op schoolreis... ! Blij  trokken wij naar Bell...